A reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se u ova tri dana spremati za prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon okupljanja medijima su se obratili Andrej Đokanović i Ajdin Nukić koji su već ranije odigrali prve utakmice za Zmajeve.

“Bio sam i na prijašnjim okupljanjima, ali i sad imam veliki motiv i želju za dokazivanjem. Daću sve od sebe u meču sa SAD-om. Svi sanjamo o pozivu u „A“ reprezentaciju i svi igrači iz Premijer lige imaju veliku želju da pokažu šta znaju u dresu sa državnim grbom”, kazao je Ajdin Nukić, igrač Tuzle.

Slično razmišlja i Andrej Đokanović:

“Zahvalan sam selektoru i stručnom štabu na pozivu. Pružiću svoj maksimum kako bih opravdao očekivanja. Već sam upisao jedan nastup i velika je čast i zadovoljstvo nastupati za reprezentaciju. Nadam se da ću iskoristiti priliku, pokazati se u najboljem svjetlu kako bih u budućnosti ponovo konkurisao za „A“ tim.“

U Zenicu su danas stigli svi pozvani igrači osim Almedina Ziljkića koji zbog problema sa leđima neće konkurisati za meč sa Amerikom.

Kladionice daju ulogu favorita selekciji SAD-a. Kladionica Meridian u svojoj ponudi nudi kvotu 1.60 na pobjedu SAD-a. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

(Reprezentacija.ba)