Ženska koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Skoplju sa 64:80 savladala reprezentaciju Sjeverne Makedonije, a bio je to meÄ 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2023.

Nikolina Babić je veÄeras u Skoplju pružila dosta bolju partiju u odnosu na onu iz Sarajeva protiv Belgije, te je uz Jones i Džebo nosila Zmajice do pobjede od 64:80 protiv Sjeverne Makedonije.

Babić je svjesna važnosti ove pobjede, a i ona je, kao i selektor Goran Lojo, bila nezadovoljna suđenjem na ovoj utakmici koju je završila sa 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

“Jako nam je bitno da smo pobijedile Makedoniju. Bilo nam je teÅ¡ko igrati jer smo se istroÅ¡ile na utakmici protiv Belgije – i fiziÄki i emotivno. Najbitnije je da smo pobijedile i poÄetak kvalifikacija zavrÅ¡ile s dvije pobjede. Trener je pružio priliku svim igraÄicama, a smatram da je suÄ‘enje bilo drugaÄije, da bi i ova razlika bila veća. Pobjedi se ne gleda u zubeâ€, rekla je Babić.

Na pitanje kako objaÅ¡njava padove u igri BiH u drugoj i Äetvrtoj dionici, rekla je da je za to krivo upravo suÄ‘enje.

“ObjaÅ¡njavam upravo tim suÄ‘enjem gdje su nam svirali neke faulove koji nisu postojali. Jones je već u prvom dijelu imala Äetiri faula, ali to je sasvim normalno. IstroÅ¡ile smo se protiv Belgije i ovakva utakmica je bila oÄekivanaâ€, dodala je Babić.

(Reprezentacija.ba)