Veznjak Istanbula Edin Višća u susretu protiv Osmanlispora postigao je četvrti gol u ovoj sezoni, a njegova ekipa je slavila 3:0 i tako se probila na osmo mjesto na tabeli sa 12 bodova, piše Goal.com.

Prošle sezone su četvrtim mjestom izborili Evropu, a i ove sezone imaju slične želje. Uz Višćinu formu koja je u uzlaznoj putanji, želje Istanbula su itekako ostvarive.

U isto vrijeme, Višća je postao i standardan igrač u reprezentaciji BiH. Selektor Mehmed Baždarević mu itekako vjeruje, a on mu se odužio sa dva pogotka protiv Izraela u utakmici igranoj u Zenici.

“Igra reprezentacije mi u potpunosti odgovara, a moj zadatak je da pokrivam desnu stranu i zaista dajem sve od sebe. Radim mnogo za ekipu, odnosno sve što mi selektor kaže. Imao sam prilika za pogotke i protiv Velsa i Kipra, ali sasvim je nebitno ko je strijelac – bitno je da pobjeđujemo. Cilj se gleda, a njega smo ostvarili, a igra će svakako doći sama po sebi. Ne može se očekivati da igramo lijepo u utakmicama koje su nam biti ili ne biti”, kaže Višća, te dodaje kako je u baražu priželjkivao Norvežane, a nije želio samo Slovence.

Bićemo još bolji u baražu

“Vjerujem da ćemo u baražu biti još bolji. Pokazali smo kompaktnost i želju, ali i to da smo prava ekipa kada je to najpotrebnije. I zato, bez obzira na ime protivnika u baražu, mene raduje činjenica da smo sami sebi, a i ostalima, pokazali koliko smo zapravo snažni, pogotovo na taktičkom, ali i psihološkom planu.”

Višća je objasnio kako je ponosan na činjenicu da je dio reprezentacije BiH, jer je o tome oduvijek sanjao, te da s nestrpljenjem čeka utakmice baraža protiv Irske.

centro

“Irska je pobijedila Nijemce, a s time se ne može pohvaliti mnogo reprezentacija u svijetu. Međutim, uvjeren sam da ćemo se plasirati na Euro”, optimističan je Višća, koji je za kraj poručio kako je jako sretan što je Turska izborila Euro, s obzirom na to da zna koliko su uložili ljubavi, vremena i truda u vraćanje starog sjaja u reprezentaciji.

(Reprezentacija.ba)