Trener u stručnom štabu Zmajeva, Slaven Musa, nakon dolaska u Kazahstan govorio je o pripremama, problemima i očekivanjima od subotnje utakmice.

“Što se tiče same pripreme, od kad smo došli momci su odradili sve na terenu što treba i sve ono što smo mi pripremili i što želimo napraviti na utakmici, to oni sprovode na terenu. Imamo velike probleme u pripremi s povredama naših ključnih igrača, imali smo problema s vizama za Kazahstan, a nadamo se da će Nalić i Gazinbegović doći tokom sutrašnjeg dana i da budu tu s nama”, rekao je Musa i nastavio:

“Imamo treninge tokom kojih se želimo prilagoditi na umjetnu travu, odradit ćemo dva treninga i što se toga tiče sve je dobro. Igrali smo s njima, ali nažalost nismo uspjeli upisati pobjedu iako smo odigrali odličnu utakmicu. Stvorili smo dosta prilika, a imali smo i nesreće… Vidjeli smo i njihov spisak, nedostaju im i neki važni igrači, ali opet smatram da će sve biti do nas. Mi smo došli po pobjedu i da osvojimo tri boda.”

Zmajevi će večeras u Nur Sultanu odraditi prvi trening po dolasku u Kazahstan.

Utakmica sa Kazahstanom igra se na Astana Areni u subotu od 15 sati.

Uz probleme sa vizama kladionice su smanjile šanse BiH za trijumf u Kazahstanu. Ipak smo idalje jasni favoriti. Kladionica Meridian na pobjedu BiH dva dana uoči utakmice sada nudi kvotu 1.90. Ostale kvote sa ove utakmice pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)