Vladan Kovačević je u ljetnom prelaznom roku prešao iz Sarajeva u poljski Rakow i čini se napravio prati potez.

Bivši U21 reprezentativac BiH brani standardno, osvojio je Superkup sa svojim novim timom i trenutno je jedan od najboljih golmana u Poljskoj.

Za poljske medije istakao je da je imao ponude iz drugih liga, ali da je izabrao Rakow jer želi postepeno napredovati u karijeri.

“Imao sam ponude i iz jačih liga, ali sam izabrao Rakow. Želim da gradim moju karijeru korak po korak. To je bio glavni razlog što sam stigao u Poljsku. Imam dobre uslove za razvoj, igram u dobroj ligi i mogu napredovati”, govori Vladan i osvrće se na period proveden u Sarajevu:

“Imam posebne emocije prema FK Sarajevo, Ipak, uslovi u Poljskoj i BiH ne mogu se porediti. U Poljskoj su puno bolji i ovdje se igra mnogo brže. To mi je bio problem na startu, ali navikao sam se. Jedina stvar koja mi nedostaje su moja porodica i djevojka koji su trenutno u BiH.”

Kovačević je kazao da mu je san da jednog dana zaigra u nekoj od najjačih europskih liga.

“Vrijeme će reći svoje, a ja ću dati sve od sebe za Rakow i sretan sam ovdje. Također, želim napredovati i vidjet ćemo šta će biit u budućnosti. Ciljam uvijek na najviše. Želim jednog dana da igram u nekoj od liga petice. Sanjam da jednog dana branim u Premiershipu. Trenutno mi je cilj da budem najbolji golman u Poljskoj.”

Vladan Kovačević je ove sezone branio u 11 utakmica u svim takmičenjima za Rakow te u pet susreta sačuvao svoju mrežu.

(Reprezentacija.ba)