Argentinski fudbaler Lionel Messi održao je danas press konferenciju na stadionu Nou Camp gdje je govorio o razlozima odlaska iz Barcelone.

Barca je u četvrtak zvanično objavila da Messi nakon 21 godine napušta Barcelonu, a jedan od najboljih igrača svih vremena je zaplakao na samom početku press konferencije.

“Ne znam uopšte šta bih rekao. Nisam spreman za ovo. Bio sam uvjeren da ću ostati ovdje jer je ovo moj dom. Ovdje nam je bilo prekrasno, ali moram reći zbogom. Cijeli život sam ovdje, od svoje 13 godine i nakon 21 godine odlazim. Ovo je moj dom i zahvalan sam svima za sve. Dao sam sve za ovaj dres. Hvala svima na podršci koju sam imao ovih godina. Nikada nisam mislio da ću otići na ovakav način iz Barcelone”, rekao je Messi i istakao da mu je ovo najteži trenutak u karijeri:

“Apsolutno, ovo mi je najteži trenutak u karijeri. Bilo ih je u životu, bilo je poraza, ali ovo mi je najteže. Odlazim, a da nisam vidio navijače više od godinu dana zbog pandemije. Ako sam morao otići, želio sam da se to dogodi na punom Nou Campu. Ipak, moralo je biti ovako. I ja i predsjednik smo napravili sve da ostanem. Svašta se pričalo, ali ja sam želio ostati. Još uvijek nisam svjestan da odlazim iz kluba i da se moj život potpuno mijenja. Bit će teško, ali moramo prihvatiti i krenuti dalje.”

Sjajni Argentinac je odgovorio i na pitanje da li je PSG njegov naredni klub.

“Trenutno nisam ništa dogovorio. PSG je jedna od opcija. Imao sam mnogo poziva i interesa klubova, ali za sada nemam ništa dogovoreno. Još uvijek se pregovara. Želio bih osvojiti još jednu Ligu šampiona jer to nisam ostvario posljednjih godina. Žao mi je što sa Barcom nisam to uspio. Karijeru u Barceloni završavam sa mnogo naslova i svoje ciljeve sam ispunio.”

Aktuelni i bivši igrači Barcelone su se emotivnim porukama oprostili od Messija, a jedan od njih je i naš Miralem Pjanić koji je poručio da je Leo posebna osoba.

Barcelona večeras igra utakmicu protiv Juventusa za trofej Joan Gamper i ovaj susret bi mogao biti posljednji za Pjanića u dresu katalonskog tima.

Španski i talijanski mediji pišu da bi se naš reprezentativac mogao vratiti upravo u Juventus u ovom prelaznom roku.

(Reprezentacija.ba)