UEFA je Christianu Eriksenu i ljekarima koji su mu spasili život uručila pozivnice za finale EURO 2020 koje se igra 11. jula na Wembleyu, prenosi britanski The Guardian.

The Guardian piše da će VIP pozivnice dobiti Eriksen, njegova supruga te šest ljekara koji su u prvom kolu grupne faze između Danske i Finske spasili život danskom reprezentativcu nakon što je kolabirao tokom spomenute utakmice.

Još uvijek nije poznato da li će Eriksen biti u mogućnosti da dođe na finale, a jedan od članova ljekarskog osoblja Peder Ersgaard kazao je mu je čast što je dobio poziv UEFA-e.

“Uzbuđen sam zbog poziva. Ponosan sam na svoje akcije, ali i na rad cijelog medicinskog tima. To nije bio rezultat rada jedne osobe. Volio bih da Danska igra protiv Italije u finalu. To bi bila prava priča. Zamislite samo da Danska postane europski prvak”, riječi su Ersgaarda.

Inače, večeras se u Londonu od 21,00 sati igra prvo polufinale između Španije i Italije, dok će sutra u istom gradu u isto vrijeme snage odmjeriti Danska i Engleska.

(Reprezentacija.ba)