Legendardna Razija Mujanović, najbolja košarkašica Europe svih vremena i trenutni tim-menadžer ženske košarkaške selekcije BiH, emotivno je prokomentarisala veliki uspjeh bh. košarkašica na Eurobasketu i plasman među šest najboljih selekcija.

BiH je pobijedila danas u Valenciji selekciju Švedske sa 82:63 i plasirala se u kvalif. za SP 2022, a Mujanović je posebno istakla mentalitet naših sjajnih košarkašica.

“Bosna i Hercegovina je među šest najboljih na FIBA Women's EuroBasket ! Idemo naredne godine u Australiju da se borimo za plasman na Svjetsko prvenstvo!

Za Valensiju me vežu posebne emocije, ovdje se osjećam kao kod kuće. Ovdje smo moj pokojni trener Miki i ja ispisali historiju ženske košarke. Sinoć sam sanjala da je na tribinama i da nas gleda. Ova pobjeda je za tebe treneru i za sve vas koji nas pratite od prvog dana.

Prije odlaska na pripreme imala sam žustre rasprave sa prijateljima iz svijeta košarke. Rekli su mi da je uspjeh što smo se plasirali i da nam treba biti cilj da odemo i da se ne obrukamo.

Rekla sam im da ova ekipa i ja nemamo takav mentalitet. Ako ćemo ići sa bijelom zastavom, onda bolje da ostanemo kući i gledamo utakmice preko TV ekrana. Rekla sam im, ako idemo, onda idemo sa mislima da svakoga možemo pobjediti. Ako idemo, onda idemo da se borimo i da nas na kraju utakmice nagrade aplauzom i ovacijama. Ako idemo, onda idemo da nakon utakmice izađemo uzdignute glave sa parketa bez obzira na rezultat.

Otišli smo, a dalje znate.. Radujte se, idemo daljeeee! Volim te Bosno i Hercegovino”, napisala je Mujanović na svom Facebook profilu.

(Reprezentacija.ba)