Fudbalska selekcija BiH večeras je u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru obavila prvi trening uoči predstojećih prijateljskih utakmica protiv Crne Gore (2. juna na Grbavici) te Danske (6. juna u Brondbyju).

Selektor Ivajlo Petev je današnjeg treninga poštedio Darija Šarića i Luku Menala zbog lakših povreda, dok će golman Nikola Vasilj sutra biti na raspolaganju našem stručnom štabu.

Iz Fudbalskog saveza BiH su saopštili da će Zmajevi sutra obaviti još jedan trening te da neće biti medijskih aktivnosti.

Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno ozlijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 igrača do 23 godine, i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti”, rekao je Petev uoči današnjeg treninga.

Petev za spomenute duele računa na sljedeće igrače:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Ajdin Nukić, Branimir Cipetić i Eldar Ćivić.

Vezni: Damir Sadiković, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić i Vladan Danilović.

Napad: Luka Menalo, Ermedin Demirović i Smail Prevljak.

Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH
Foto: FS BiH

(Reprezentacija.ba)