U21 BiH se u Zenici priprema za prvi meč kvalifikacija za SP 2023 protiv Crne Gore (igra se 29. marta u Podgorici), a predsjednik NS BiH Vico Zeljković danas je podsjetio naše mlade nade te gradonačelnika ovog grada Fuada Kasumovića.

Zeljković je u Zenici razgovarao sa našim mladima reprezentativcima i stručni štab, informisan je o pripremama za ovaj meč te je poželio sreću izabranicima Slobdana Starčevića.

Također, predsjednik NS BiH je danas bio i gost gradonačelnika Zenica Fuada Kasumovića.

Povod je bila predstojeća prijateljska utakmica između BiH i Kostarike koja se igra u subotu 27. marta u Zenici s početkom od 18,00 sati, ali i proširenje Trening kampa NS BiH te izgradnje nacionalnog stadiona.

“Sretan sam što je predsjednik došao u posjetu u Zenicu. Nadam se da će sa NS BiH raditi ono što i s Borcem. Razgovarali smo o reprezentaciji, Čeliku i ulaganjima u Trening centar NS BiH. Predložio sam da Grad Zenica, da Bilino Polje bude nacionalni stadion reprezentacije BiH”, kazao je Kasumović.

Zeljković je kazao da je cilj NS BiH da Zenica u nastavku bude domaćin svih utakmica, pogotovo kvalifikacionih.

“Naše će opredjeljenje će biti da Zenica bude domaćin svih utakmica, pogotovo kvalifikacionih, jer, u ovom momentu, sam stadion ispunjava najviše uslova koje traže UEFA i FIFA. Što se tiče Trening centra, proširenje bi dodatno otvorilo i mogućnost, možda, za otvaranje centra za neke komercijalne svrhe, u vidu kada za to ima prostora. Vidio sam dobru volju po tom pitanju u Gradu Zenici i siguran sam da ćemo, u vremenu ispred nas, uraditi dobre stvari i nastaviti da razvijamo postojeći centar”, rekao je Zeljković i prokomentarisao moguću izgradnju nacionalnog stadiona.

“Priča oko nacionalnog stadiona je vrlo kompleksna i zahtjevna koj, jako puno košta. Potrebna je šira podrška za jednu takvu priču. U vremenu koje predstoji, treba detaljno da se analizira ta stvar i da se vidi finansijski šta donosi, koliko košta i koji su, poslije toga, benefiti te na koji način, možda, možemo da iskoristimo postojeće stadione ili da se zadržimo u pravcu izgradnje nacionalnog stadiona. To je kompleksna i ozbiljna tema, nije tema za „presjecanje u trenutku, u sekundi.”

Foto: FS BiH

(Reprezentacija.ba)