Hrvatski trener Ivica Obrvan naredne sedmice trebao bi zvanično postati novi selektor rukometne reprezentacije BiH, a u prvoj izjavi za portal Klix.ba istakao je da su razgovori s čelnicima saveza bili pozitivni i da vjeruje u kvalitet naših igrača.

Obrvan je rekao da bi se početkom naredne sedmice trebao i zvanično realizovati dogovor sa Rukometnim savezom BiH te da s tim u vezi ne može ništa više reći, a na pitanje o samoj reprezentaciji rekao je da BiH ima veliku bazu sjajnih igrača.

“Mislim da BiH ima veliku bazu talentovanih igrača, barem koliko sam ja pratio, a kao i uvijek na prostorima bivše države Jugoslavije pa tako i sada u samostalnoj državi BiH sigurno je da ima velika baza sjajnih igrača. Vremena u kojima živimo ne dozvoljavaju da se oni razviju do kraja s obzirom na materijalnu situaciju”, rekao je Obrvan za Klix i dodao:

“Ipak, ako dođe do saradnje, nadam se da ćemo biti na tragu posljednjih rezultata i plasmana te da će se ti mladi igrači nadopunjavati i polako sustizati starije. Opet kažem, baza postoji i mislim da je treba razvijati i generalno, ne trebamo se plašiti za budućnost rukometa u BiH.”

https://reprezentacija.ba/319498-ivica-obrvan-imamo-dobru-bazu-ne-trebamo-se-plasiti-za-buducnost-rukometa-u-bih

(Reprezentacija.ba)