Večeras se igraju susreti 14. kola talijanske Serije A, a Edin Džeko i njegova Roma od 20,45 sati na svom terenu će ugostiti Cagliari.

Džeko je prije nekoliko dan zabio gol protiv Atalante, ali je Roma u nastavku primila čak četiri gola i doživjela težak poraz.

Edin i saigrači će večeras pokušati da osvoje tri boda i da se tako iskupe svojim navijačima za katastrofalan poraz u proteklom kolu.

Posljednji duel Rome i Cagliarija donio nam je čak sedam golova. Roma je u martu ove godine u meču Serije A u gostima slavila sa 4:3, a zanimljivo da je Džeko tu utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače. Džeko, koji je ove sezone postigao pet golova u ligi, protiv Cagliarija je samo jednom zabio u dosadašnjoj karijeri.

Roma je prema kladionicama favorit protiv Cagliarija. Kladionica Mozzart na pobjedu Rome daje kvotu 1.40. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

U isto vrijeme, od 20,45 sati, Torino našeg Amera Gojaka ima težak zadatak u gostima protiv Napolija.

Torino je pretposljednji na tabeli, ima samo jednu pobjedu i čudo bi se trebalo dogoditi da slavi u Napulju. S druge strane, Napoli je na trećem mjestu, ali je izgubio u posljednja dva ligaška susreta.

Amer Gojak je dvije utakmice zaredom nastupio od prve minute za Torino, a nalazi se u konkurenciji i za večerašnji susret protiv Napolija.

Napoli je favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart daje kvotu od 1.53 da će Torino uspjeti dati barem jedan gol na ovoj utakmici. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Milan, za koji nastupa Rade Krunić, je prvi na tabeli i u derbiju kola na svom terenu dočekat će Lazio.

Fudbaleri Milana su jedini bez poraza u ligi i nakon 13 kola su osvojili 31 boda.

Momčad Lazija ima 21 bod i nalazi se na osmoj poziciji poslije 13 odigranih susreta.

Rade Krunić je u tekućoj sezoni nastupio u 10 ligaških utakmica za Milan, a za vikend je odigrao poluvrijeme u pobjedi nad Sassuolom.

Kladionice Milanu daju ulogu favorita. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.35 za tip 1X, odnosno nastavak nepobjedivosti Milana. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)