Bruno Akrapović je u novembru ove godine preuzeo bugarski CSKA iz Sofije, a za portal Reprezentacija.ba je kazao da je bio u kontaktu sa Zvjezdanom Misimovićem, članom stručne komisije za izbor selektora BiH, te da su razgovarali o preuzimanju reprezentacije BiH.

“Razgovarao sam još ranije sa Misimovićem. Razgovori su bili izuzetno fer i korektni, ali se situacija odvila tako da nisam mogao odbiti CSKA Sofija. Ponuda CSKA je bila direktna i sigurna, a za reprezentaciju nisam imao garanciju da ću biti odabran”, istakao je za naš portal Akrapović i dodao:

“Ne želim da neko shvati da sam odbio voditi reprezentaciju BiH, to bi za mene bila najveća čast, ali mislim da još trebam raditi na sebi i postati još boljim trenerom. Svakako cilj u karijeri mi je da jednom vodim svoju reprezentaciju.”

Akrapović je prije dolaska u CSKA trenirao Lokomotiv iz Plovdiva, makedonsku Shkendiju, ekipu Europa FC sa Gibraltara te Split. Sa Lokomotivom osvojio je dva Kupa Bugarske i jedan Super Kup, sa Shkendijom Kup Makedonije te sa Europom Kup Gibraltara.

Za našu A reprezentaciju igrao je 14 puta i to od 2000. do 2002. godine i zabio jedan gol.

Što se tiče novog selektora Zmajeva, on bi trebao biti poznat do kraja ove godine. Jedan od najozbiljnijih kandidata je bugarski trener Ivajlo Petev

(Reprezentacija.ba)