Asmir Suljić (28) je u januaru ove godine napustio poljsku ekipu Zaglebie i još uvijek je bez kluba.

Suljić je u razgovoru za poljske medije govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri, a istakao je kako je najljepši period proveo u Mađarskoj.

“Mađarska je moj drugi tom, iako ne mogu zaboraviti svoju državu. Ipak, najbolje godine sam proveo u Mađarskoj i tamo imam mnogo prijatelja. Najvažnije je što sam se uvijek tamo mogao osjećati kao kod svoje kuće. Budimpešta je nevjerovatan grad i nadam se da ću tamo nastaviti da živim nakon završetka igračke karijere”, kazao je Suljić za poljski futblonews.pl i otkrio kako mu je malo nedostajalo da zaigra za reprezentaciju Mađarske.

“Odlučio sam se da uzmem mađarski pasoš. Malo mi je nedostajalo da zaigram za reprezentaciju, jer je potrebno najmanje pet godina da živite u Mađarskoj. Ipak, ako bih morao birati između Mađarske i BiH, prvi izbor bi mi bila Mađarska. Nažalost, razočaran sam Bosnom i Hercegovinom. U BiH je normalno da igraju oni koji to ne zaslužuju uvijek.”

Asmir je kazao da je u Sarajevu igrao za 500 KM, da je prošlo ljeto odbio ponudu beogradskog Partizana te da još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

Suljić je nastupao za Sarajevo, Ujpest, Fehervar, Olimpiju te Zaglebie.

Za našu U21 reprezentaciju odigrao je jednu utakmicu.

(Reprezentacija.ba)