Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Džordanski Opsajd. Stevo Nikolić je legenda Premijer lige Bosne i Hercegovine. Četiri titule prvaka s tri različita kluba i 94 postignuta gola čine ga jednim od najuspješnijih fudbalera u historiji naše lige. Danas Nikolić igra u Prvoj ligi Srbije, ali je i član Upravnog odbora Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.

Ali Nikolićev put često je bio posut trnjem. Kako je iz Šamca, preko Zvezde i Partizana, dospio u Obilić? A onda zamalo postao prvi fudbaler koji je iz Obilića prešao u HNL? Zašto je u Modriči odlučio napustiti fudbal i kako je promijenio mišljenje u zadnji čas? Zašto su mu psi lutalice bili treneri u Rumuniji? Po čemu pamti period u Zrinjskom i zašto ne može prežaliti neuspjeh sa Željezničarom? Zbog čega je tužio Čelik?

Kako se priključio Sindikatu i šta je zapravo Sindikat? Kakve odnose imaju sa NSBiH, koliko stvarno mogu pomoći igračima i ko su im otvoreni neprijatelji? Kakav je status fudbalera u BiH generalno? Opsajd, XXIII.

(Reprezentacija.ba)