Igrači FK Sarajevo otputovali su jutros u Hercegovinu uoči zaostale utakmice četvrtog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv NK Široki Brijeg. 

Susret koji je trebao biti odigran 10. augusta, odgođen je zbog utakmice trećeg kola kvalifikacija Europa lige protiv BATE Borisova, te će biti odigran sutra u 20:00 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. 

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Dizdarević, Salčin, Hodžić, Šabanović, Letić, Šerbečić, Šišić, Cruz, Hebibović, Kurdić, Guzina, Mustafić, Ahmetović, Handžić, Velkoski, Đokanović i Milanović.

Nakon saniranih povreda u trenažni proces vratili su se Amer Dupovac, Elvis Džafić, Amar Rahmanović i Dušan Hodžić koji je u konkurenciji za predstojeći meč. 

“Pored jako napornog rasporeda uspjeli smo uspješno oporaviti nekoliko igrača, a nakon reprezentativne pauze očekujemo nešto povoljniju situaciju. Dušan Hodžić je već u rosteru za utakmicu, a Amer Dupovac, Amar Rahmanović i Elvis Džafić za to vrijeme u Sarajevu nastavljaju sa treninzima. Što se tiče Benjamina Tatara žalio se na bol u trbuhu. Ultrazvučni nalaz je uredan, a tokom dana dobit ćemo rezultate ostalih pretraga nakon čega ćemo znati više”, rekao je Ismar Hadžibajrić.

Posljednji trening uoči susreta ekipa će obaviti danas popodne u Međugorju. 

(Reprezentacija.ba)