Nakon teškog poraza u gradskom derbiju od Sarajeva (0:3), trener Željezničara Amar Osim istakao je kako je pobjeda gostiju zaslužena, a da je razliku napravilo iskustvo.

“Ekipi koja je bila u psihološkoj blokadi omogućili smo da zabije dva lagana gola. Nakon toga je bilo teško igrati. Nama je prvo poluvrijeme prošlo u šoku, jer je teško vratiti igrače kod 0:2. U svlačionici smo uspjeli malo da ih razbudimo i smirimo. Malo smo preuzeli igru, ali nam se nažalost nije isplatilo. Sarajevo je iskusno slomilo ritam, malo su se valjali, držali loptu, iz prve situacije koju su imali zabili treći gol i rješili utakmicu. Vidjela se razlika između ekipe koja je na vrhu i koja se traži, koja se još uvijek nije našla i koja ne zna šta može, a šta ne može. Mora se priznati, zaslužena pobjeda Sarajeva. Iskusniji su od nas i mislim da je to napravilo razliku večeras”, rekao je Osim.

Željezničaru sada slijedi gostovanje Zrinjskom u Mostaru, a Osim priznaje kako se neće biti lako oporaviti nakon ovoga.

“Neće se biti lako oporaviti nakon ovoga, ali imali smo solidnu reakciju u drugom poluvremenu, gdje su igrači vidjeli da se protiv Sarajeva, koje je najbolja ekipa u ligi i koja će biti prvak vjerovatno, može normalno igrati”, dodao je trener Željezničara.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)