Nova generacija U21 BiH pod vodstvom Vinka Marinovića ponovo će biti konkurentna velikim reprezentacijama

Čini se da ćemo ponovo do kraja kvalifikacija biti konkurentni

Povratak na članak
5 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dvogled
15.04.2019. 22:55

Poštovani autore, detaljno sam pročitao vaš interesantni članak i imao bih par zamjerki, naravno bez bilo kakve namjere da Vas uvrijedim. Poznavanje periodizacije je jako veliki plus za svakog trenera, ali smatram da je nemoguće moći primjeniti znanje periodiziranja kada ste selektor, jer je period kada ste sa selekcijom jako mali. Sposobnost da se izdrži igranje presinga zavisi od fizičke spreme ekipe (što uveliko zavisi od klubova gdje igrači igraju), od voljnog momenta ekipe i, što je po meni najvažnije, komunikacije između igrača. Možda bi se moglo reći da je druga činjenica koju ste naveli, da je dosta igrača u… Read more »

Mesa B
Reply to  Dvogled
16.04.2019. 00:33

Nisi bas shvatio. Ti pricas o periodizaciji treninga, a oni o periodizaciji tempa igre i presinga.

Dvogled
Reply to  Mesa B
17.04.2019. 13:14

Ja bih volio da mi, ukoliko Vam nije problem, malo to bolje objasnite? Ne razumijem bas tu terminologiju “periodizacija tempa igre i presinga”? Da li se tu misli na dijelove utakmice kada se igra visok tempo i kada se igra nizak ili…? Hvala unaprijed

adnan
16.04.2019. 07:32

Kako god. Vinko Marinović je top trener i u budučnosti njega vidim kao selektora A selekcije. A možda je i bolje da ostane na toj funkciji gdje je i sad, jer ima nos za mlade igrače. A takav trener je vrijedan svoje težine u zlatu.

OleOle
16.04.2019. 08:18

Gdje je taj Ajdin Hasic? Jeli ikad naso aranzman? Igrali lopte jos?

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM