Reprezentacija BiH sinoć je ostvarila svoju drugu pobjedu u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo i tako zadržala šanse za direktnim plasmanom.

Zmajevi su pružili odličnu partiju u utakmici protiv Izraela i ostvarili pobjedu rezultatom 3:1.

Nakon susreta na press konferenciji selektor naše selekcije Mehmed Baždarević je čestitao igračima, ali i navijačima na uspjehu.

– Važno je bilo dobiti ovu utakmicu. Na početku nismo uspjeli realizirati akcije, ali ako rezimiramo 90 minuta mislim da je rezultat zasluženo u našu korist. Momci su odradili posao jako dobro i ova pobjeda će nam dati morala. Sljedeća utakmica će biti također jako važna jer nas definitivno može vratiti u igru za EP. Svi zaslužuju čestitke, igrači koji su pokazali volju, karakter i kvalitet koji nam je potreban, ali i navijači koji su bili uz nas devedeset minuta. – kazao je Baždarević koji je pohvalio nastup Edina Višće dvostrukog strijelca na utakmici.

– Mislim da ćete se složiti da je bio jedan od najboljih na terenu i da je unosio pometnju u defanzivni sektor izraelske ekipe. Svi igrači su mu jako pomogli, igrao je kako smo željeli i mislim da je cijela ekipa igrala baš onako kako joj odgovara.

(Reprezentacija.ba)