Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je iz VIP lože stadiona Grbavica pratio sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva (1:1).

Legendarni Pape tako se na licu mjesta mogao uvjeriti u kvalitet fudbalera sarajevskih rivala, koji su pružili dobru partiju ukoliko uzmemo u obzir izuzetno loše uslove i blatnjav i nakvašen teren po kojemu se odigrao susret.

Pape, koji će sutra u 11 sati objaviti spisak igrača na koje će računati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, utakmicu je pratio u društvu guvernera Centralne banke BiH Kemala Kozarića.

Iz VIP lože Grbavice sarajevski derbi pratio je i menadžer Miralema Pjanića Nermin Čengić, ali i delegacija Dinama iz Zagreba, koju su činili Zdravko i Zoran Mamić, a koji su u Sarajevo došli gledati na djelu fudbalera Željezničara Srđana Stanića.

Prvi čovjek Dinama doživio je neugodnost na poluvremenu utakmice, kada ga je napao jedan navijač Dinama, kojega je policija ubrzo odvela sa stadiona, da bi nedugo zatim i sam Zdravko Mamić u pratnji policije napustio stadion Grbavica.

(Reprezentacija.ba)