MBA Centar je još jednom ponudio tržištu inovativni proizvod koji će obradovati sve Bosance i Hercegovce u domovini i inozemstvu.

Radi se o zamrznutom gotovom proizvodu “Bujrum piti” koji se na trpezi može naći za samo tri do pet minuta koliko je potrebno da “pređe put” od škrinje do stola. Lansiranjem novog brenda Bujrum, MBA Centar želi da svojim kupcima u današnjem brzom i stresnom načinu života olakša svakodnevnicu i učini tradicionalne proizvode bosanske kuhinje dostupnim u svakom trenu.

U ponudi su Bujrum burek, Bujrum sirnica, Bujrum zeljanica i Bujrum krompiruša.

Osim u Bosni i Hercegovini u marketima Binga, Bujrum pite mogu se kupiti i u Švicarskoj, Švedskoj, SAD-u i Hrvatskoj, dok Bujrum somune možete kupiti u Švedskoj, SAD-u, Austriji i Hrvatskoj.

MBA Centar osim pita već 20 godina uspješno proizvodi i druge pekarske i poslastičarske proizvode, a nude i restoranske usluge te dostavu toplog obroka za mnoge firme, kao i catering za različite događaje. Opslužuju svojim proizvodima tržište u cijeloj BiH. Godišnja prodaja MBA centra iznosi oko šest miliona KM, imaju 110 uposlenika i proizvodno-poslovni prostor od gotovo 9.000 metara kvadratnih. Za vlastite potrebe uzgajaju i povrće za koje ne koristte nikakve pesticide – sve sa ciljem organizacije proizvodnje u skladu sa organskim uzgojem.

MBA Centar posjeduje ISO 9001, HACCP i HALAL certifikat, a u toku je proces certificiranja i IFS standarda, iako MBA Centar već sada posluje u skladu sa ovim standardom, što ih je dovelo da budu partner austrijskog trgovniskog lanca “Spar”.

(Sponzorisani tekst)