Posljednje kolo Bundeslige donijelo je konačni rasplet u borbi za opstanak u društvu najboljih njemačkih klubova.

Freiburg našeg Mensura Mujdže, kao i Padernborn našeg Marija Vrančića ispali su iz Bundeslige. Ibiševićev Stuttgart uspio je ostati u šampionatu. Bayern je prvak, u Ligu Šampiona idu još Wolfsburg, Borussija M'Gladbach i Bayer iz Leverkusena. U Euroipa Ligu će Augsburg i Schalke 04.

Hannover 96 – Freiburg 2:1

Mujdža je u ulozi kapitena predvodio Freiburg na gostovanju Hannoveru koje im je eventualno moglo osigurati ostanak u Bundesligi. Već su u trećoj minuti vodili domaćini, a kada je Krmaš u 84. minuti postigao autogol za 2:0 bilo je jasno da Freiburg napušta elitu. Gol utjehe zabio je u 92. minuti petersen.

Kapiten Mensur Mujdža odigrao je cijeli susret za svoj tim i spreman dolazi na okupljanje reprezentacije pred Izrael.

Padernborn – Stuttgart 1:2

Naš budući reprezentativac Mario Vrančić izgubio je sa svojim Padernornom od Stuttgarta 2:1, te će kao posljednjeplasirani tim napustiti Bundesligu. Vodio je Padernborn već nakon tri minute igre, ali Stuttgart preokreće za rezultat koji tim našeg Vedada Ibiševića ostavlja u Bundesligi. Ibišević nije konkurisao za ovaj meč.

Hoffenheim – Hertha 2:1

Ermin Bičakčić i Sejad Salihović sa klupe su gledali posljednji ovosezonski nastup Hoffenheima. Njihov tim sezonu je završio na osmoj poziciji sa 44 osvojena boda. Bičakčić je ove sezone bio jedan od boljih pojedinaca u klubu, dok je Salihović zbog povreda većinu sezone propustio. Karijeru će, popularni Sejo, najvjerovatnije nastaviti u UAE-u.

Borussija D. – Werder 3:2

Izet Hajrović nije ulazio u igru u porazu Werdera protiv Borussije u Dortmundu. Werder je sezonu završio kao 10. tim šampionata sa 43 boda na svom saldu.

HSV – Schalke 04 2:0

Sead Kolašinac odigrao je na visokom nivou svih 90 minuta protiv HSV-a. Hamburg je uspio slaviti golovima Olića i Rajkovića, te sebi osigurati plasman u baraž za opstanak u Bundesligi.

Sead Kolašinac bio je izuzetno aktivan u ovoj utakmici, možda malo i pregrub, pa su ga protivnički igrači u više navrata smirivali. >>> POGLEDAJTE VIDEO 

1. Bayern
2. Wolfsburg
3. Borussia M'gladbach
4. Bayer Leverkusen
————————–
5. Augsburg
6. Schalke 04
————————–
16. HSV
————————–
17. Freiburg
18. Padernborn

(Reprezentacija.ba)