Nakon što je savladala Bugarsku rezultatom 0:1, fudbalska reprezentacija BiH će u utorak (27. mart) u francuskom Le Havreu u 20 sati odigrati prijateljski duel protiv Senegala, reprezentacije učesnika SP 2018 u Rusiji.

Selektor popularnih “afričkih lavova” Aliou Cisse za meč protiv naše selekcije pozvao je najbolje moguće igrače, a prva zvijezda je Sadio Mane, fudbaler engleskog Liverpoola.

Mane koji vrijedi 60 miliona eura je jedan od najboljih krilnih igrača na svijetu i predstavljat će najveću opasnost po našu odbranu. Ove sezone je u dresu Liverpoola postigao 13 golova i ubilježio 13 asistencija u 45 mečeva (sva takmičenja).

Osim Manea, vrijedi spomenuti Kalidou Koulibalya (50 miliona eura), defanzivca italijanskog Napolija, napadača Keitu Baldea iz Monaca (osam golova i 11 asistencija za Monaco u tekućoj sezoni), kapitena Kouyatea (West Ham, upitan za utakmicu zbog stomačnih problema) te Gueyea (Everton).

Ukupno reprezentacija Senegala košta 265,55 miliona eura, gotovo 120 miliona eura više nego Zmajevi.

Selektor Senegala Aliou Cisse

Senegal je u petak (23. mart) odigrao 1:1 protiv Uzbekistana, ali u tom susretu Cisse je odmarao većinu standardnih reprezentativaca (Mane, Koulibaly, Keita, Kouyate i Gueye nisu nastupili) što znači da će u duelu sa BiH, Senegal izaći u najjačem sastavu.

Reprezentacija Senegala u posljednjih šest utakmica (kvalifikacije za SP i prijateljske) ima omjer od tri pobjede i tri remija.

Dodajmo i da su Senegalci nakon 16 godina izborili nastup na Svjetskom prvenstvu. Posljednji put su igrali 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kada su u četvrtfinalu ispali od Turske (u grupi savladali Francuze, tada aktuelne prvake svijeta).

Ovo će biti prvi međusobni duel Senegala i Bosne i Hercegovine, a moći ćete ga pratiti na FACE TV.

Preostale ulaznice po cijeni od 12 eura naručite ovdje.

(BIH.ba)