Selektor Mehmed Baždarević objavio je kako će reprezentacija Bosne i Hercegovine pripreme za meč protiv Izraela započeti 2. juna na sarajevskoj Ilidži.

Zmajevi se vraćaju u svoju nekadašnju bazu, hotel “Hercegovina”, ali samo tokom prvog dijela priprema, nakon čega sele u Trening centar FSBiH u Zenici.

– Potrebno nam je da osjetimo impuls od naroda, te da imamo interakciju sa navijačima tokom prvog dijela priprema. – poručio je Mehmed Baždarević.

U Sarajevu će Meša sa Zmajevima trenirati prema individualnim programima. Svaki od igrača obavljaće trening onoliko intenzivno u zavisnosti dužine pauze koju je imao od kraja sezone, pa do početka priprema, a prve zajedničke treninge selektor i njegovi saradnici će iskoristit da vide u kakvoj su im formi pristigli igrači.

Naši reprezentativci koji igraju u Engleskoj i Njemačkoj završavaju ovog vikenda svoje klupske obaveze, dok oni iz Italije i Turske će za svoje klubove igrati još deset dana, pa je moguće da dobiju nekoliko dana poštede tokom prvog dijela priprema.

Pretpostavka je da će se Zmajevi u Sarajevu pripremati od 2. do 6. juna, te zatim u Zenici od 8. do 12. juna.

(Reprezentacija.ba)