Svi se sjećamo Jasmina Fejzića (31), tadašnjeg golmana Aalena, koji je bio dio one historijske generacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

Jasmin od 2015. brani boje Eintracht Braunschweiga, kojem ove sezone ne ide dobro za razliku od prethodne, kada je igrao doigravanje za ulazak u Bundesligu.

Poslije 24 odigrana kola, tek je 13. i bliže je dnu, nego vrhu tabele.

Ostaje u Braunschweigu

“Na početku sezone smo imali oko deset povreda u ekipi, pa nam je trebalo vremena da se uigramo. Sada je situacija takva da se borimo za svaki bod. Mislim da je najveći razlog tog pada što smo imali povrede važnih igrača”, rekao je Fejzić za BIH.ba i dodao kako je cilj u ostati u ligi.

“Cilj je ostati u ligi, pošto je stanje na tabeli vrlo tijesno. Pobijediš dvije utakmice, odmah si gore, izgubiš dvije, onda si dole. Momentalno gledamo da što više bodova skupimo i da se odvojimo od dna”.

Kaže kako je imao opciju da napusti Braunschweig, ali se odlučio na ostanak.

“Bilo je mogućnosti da napustim Braunschweig, ali odlučio sam se da ostanem. Produžio sam ljetos ugovor na tri godine, zbog toga što se moja porodica i ja ovdje osjećamo dobro”.

Nikad neće zaboraviti period proveden u reprezentaciji BiH, za koju je upisao jedan nastup (prijateljski meč protiv Lihtenštajna 2014. godine), ali nikada nije zaigrao u službenoj utakmici.

“Taj period mi je bio jedan od najljepših u karijeri, pošto se radilo o prvom Svjetskom prvenstvu za našu reprezentaciju. Bilo je prekrasno i mislim da se ništa bolje ne može doživjeti od toga”.

Uvijek uz naš državni tim

Posljednji poziv dobio je u novembru 2014. za meč protiv Izraela, kada je selekor još bio Safet Sušić. Njegov nasljednik Mehmed Baždarević ga nikada nije zvao.

“Prihvatio sam to kako jeste. Žao mi je što više nisam dio tima. Meni je već 31 godina, u maju punim 32, tako da nisam više mlad”.

Stalno je uz repezentaciju i nada se da će u mandatu Roberta Prosinečkog ponovo biti njen dio.

“Kako da ne pratim reprezentaciju. Svaku utakmicu gledam. Što se Prosinečkog tiče, znamo svi kakav je igrač bio i mislim da ima svoje kvalitete i kao trener. Svi se nadamo da ćemo biti uspješniji nego u protekle dvije godine. A što se tiče poziva, vidjet ćemo šta će biti. Nadam se”.

Od trenutnih golmana poznaje samo Begovića, s kojim je i privatno uvijek bio dobar.

“Poznajem samo Begovića, sa njim sam uvijek bio dobar. Kvalitetan je golman, nema se tu šta pričati. Za Šehića i Pirića ne mogu ništa reći, jer ih ne poznajem, a i nisam ih nikad gledao kako igraju”, poručio je na kraju Fejzić.

(BIH.ba)