KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je veÄeras na gostovanju kod Francuske s 65:84 u susretu drugog kola grupe “E” kvalifikacija za SP.

Na press konferenciji poslije meÄa selektor naÅ¡eg tima DuÅ¡ko VujoÅ¡ević izjavio je kako je Francuska jaÄa i da je zasluženo slavila.

“U koÅ¡arci može da se dobije i da se izgubi. Mi smo veÄeras zasluženo izgubili. ÄŒestitam Francuskoj na pobjedi. Ovaj francuski tim ima veoma dobar odnos kad je u pitanju angažovanost, borbenost, bolji nego Å¡to je to bio ranije, kad su bili u punom sastavu”, rekao je VujoÅ¡ević i nastavio:

“Sigurno da su oni, iako ovako oslabljeni, jaÄi od naÅ¡eg mladog tima. Mi smo pokazali dva lica, puno bolje u prvom poluvremenu. Nisam sasvim zadovoljan kako smo igrali. Dosta koÅ¡eva smo primili u zadnjim sekundama napada. Kada se pogleda statistika Å¡uta za tri poena, to nije toliko loÅ¡e, ali praktiÄki smo najveći broj tih koÅ¡eva dali kad nije bilo važno”.

VujoÅ¡ević je naglasio kako su ove kvalifikacije najbolja Å¡kola koÅ¡arke za naÅ¡e mlade igraÄe.

“Iz ove utakmice moramo mnogo toga da nauÄimo. Ovo je prilika za ove mlade igraÄe da steknu iskustvo. Ovo je za njih najbolja Å¡kola koÅ¡arke u Evropi. Naravno, nema nigdje besplatne Å¡kole, pogotovo dobre. Gledat ćemo da pokažemo da možemo svih 40 minuta odigrati bolje nego Å¡to je to bilo veÄeras”, poruÄio je na kraju bh. selektor.

(BiH.ba)