U subotu će u 18 sati na Tušnju snage odmjeriti Sloboda i Sarajevo, a domaćini su osigurali besplatan ulaz za žene i djecu mlađu od 12 godina.

Za sve ostale navijače ulaznice su po cijeni 7 KM i mogu se kupiti na dan utakmice.

Danas je na Stadionu Tušanj održana konferencija za medije povodom XI kola BHT Premijer lige u kojem FK Sloboda Tuzla igra protiv FK Sarajevo, a pristunim medijima obratili su Slavko Petrović, šef stručnog štaba i fudbaler Slobode Haris Mehmedagić.

Fudbaleri Slobode reprezentativnu pauzu iskoristili su za mini ciklus priprema u Bijeljini, gdje je ekipa radila na podizanju kondicione spreme i taktičkog uigravanja.

-Iskoristili smo pauzu u Etno selu Stanišići i u četiri dana odradili smo osam treninga, što je za igrače sigurno bilo naporno, ali oni su to sve izdržali i radili su dobro. Radili smo dosta na taktičkom planu i kondicionoj spremi i sigurno je da samo napravili jedan mali korak dalje te očekujem da će to igrači pokazati u utakmici protiv FK Sarajevo. Nakon dvije sedmice pauze, lopta se konačno kotrlja, a fudbalerima je najdraže kad nema duge pauze, a kada ti za protivnika dolazi Sarajevo, ekipa od koje se svake godine očekuje titula i koja je u samom vrhu bh. nogometa, onda motiva ne može nedostojati. Mi moramo pružiti minimalno ono što smo pružili protiv Željezničara, ako želimo osvojiti bodove, kazao je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Petorvić je dodao da fudbaleri Sarajeva u sutrašnju utakmicu ulaze kao favoriti, jer u ekipi Slobode postoje određeni kadrvoski problemi te nekoliko igrača Slobode neće konkurisati za utakmicu XI kola.

-Sarajevo u sutrašnju utakmicu ulazi kao favorit jer mi imamo određenih kadrovskih problema. Todorović je van stroja, Ćulum i Osmanagić izdržavaju kaznu, a to su problemi  sa dva golmana, Muminovićem i Erićem, međutim obojica su jučer  počela trenirati i mislim da će biti na raspologanju. Sarajevo, nakon iznenedanog gubitka bodova protiv Krupe  dolazi sa imperativom pobjede, ali sigurno će im se suprostavti jedna ekipa koja isto želi pobjediti, a mi protiv takvih ekipa nemamo šta izgubiti tako da nećemo kalukulisati i očekujem dobru, ofanzivnu utakmicu sa obje strane u kojoj će bodove na kraju uzeti bolja ili srećnija ekipa, izjavio je Petrović na konferenciji za medije.

Prisutnim medijima obratio se i fudbaler Slobode, Haris Mehmedagić koji iza sebe ima mnogo derbi utakmica.

-Sarajevo je jedna ekipa za respket, ali mi smo se u posljednje vrijeme podigli psihološki i fizički. Pauza u Stanišićima nam je dosta značila i radili smo maksimlano ozbiljno.  Očekujem pravu utakmicu gdje motiva sigurno neće nedostojati i ovim putem pozvao bih sve navijače i ljubitelje Slobode da nas dođu podržati, a mi ćemo dati sve od sebe kako ne bi razočarali, kazao je fudbaler Slobode, Haris Mehemdagić.

Utakmica je u direktnom prijenosu na MOJA TV.

(BIH.ba)