Fadila Mujkić članica ŽFK Sloboda iz Tuzle dobila je poziv ženske nogometne reprezentacije U17 Bosne i Hercegovine za kvalifikacione utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo, javlja press služba Općine Kalesija.

Riječ je o utakmicama protiv Irske 24.septembra, Grče 27.septembra i Rumunije 30.septembra, a Europsko prvenstvo se održava u Makedoniji.

Tim povodom u Općini Kalesija je upriličen prijem za nogometnu reprezentativku BiH te joj je tom prilikom savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović uručio novčana sredstva koja će joj sasvim sigurno pomoći u narednom periodu.

“Nama je drago da Kalesija ima i svoju predstavnicu u ženskoj nogometnoj reprezentaciji. Nadamo se da ćeš obući i dres seniorskog sastava, a mi kao Općina Kalesija ćemo tu uvijek biti da pomognemo naše sportiste”, rekao je savjetnik Suljkanović.

On je istakao da velike zasluge pripadaju i trenerima koji su do sada radili sa ovom mladom nogometašicom, a svoje prve korake napravila je u Nogometnom klubu “Rainci” u Raincima Gornjim.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Sportskog saveza Muhamed Avdić koji je kazao da je Fadila Mujkić još jedan primjer kako općinski načelnik Sead Džafić ima sluha za sport i za one koji Kalesiju predstavljaju na raznim takmičenjima te im pomaže.

On se načelniku zahvalio u ime Sportskog saveza, a našoj reprezentativki poželio mnogo sreće u kvalifikacijskim utakmicama te da pokaže šta umije sa loptom.

Mlada fudbalerka Fadila Mujkić se zahvalila na prijemu, ali i novčanoj pomoći te je obećala da će dati sve od sebe da se o Kalesiji priča pozitivno, te se nada da će Bosna i Hercegovina izboriti mjesto na Europskom prvenstvu.

(Reprezentacija.ba)