Drama na letu Sarajevo – Istanbul

Kolektiv FK Sarajevo zaputio se jutros sa sarajevskog aerodroma ka Moldaviji, gdje fudbalere bordo tima u četvrtak očekuje prva utakmica kvalifikacija za učešće u UEFA-inoj Europa ligi.

U toku leta za turski grad Istanbul, desila se jedna nesvakidašnja scena. Naime, jednom putniku se naglo zdravstveno stanje pogoršalo u toku samog leta, te je izrazito nizak krvni pritisak doveo njegov život u opasnost, a tijelo u stanje prred infarkt.

Brzom intervencijom članova medicinskog tima FK Sarajevo i reprezentacije BiH, doktora Adnana Hadžimuratovića i fizioterapeuta Ismara Hadžibajrića, te višeminutnim naporima, stanje putnika se stabilizovalo, te je uspješno podnio trenutak kada je avion sletio na istanbulski aerodrom i bez poteškoća je napustio samu letjelicu.

Poznanici ovog starijeg gospodina imali samo riječi hvale za ove medicinske radnike, a naročito je zanimljivo spomenuti da je riječ o turskom državljaninu, koji je u proteklim danima boravio kao turista u gradu Sarajevu i koji je upravo u majici FK Sarajevo putovao nazad u svoju državu.

(Reprezentacija.ba)