Džeko stigao do učinka od 37 ovosezonskih pogodaka

U posljednjem susretu 35. kola talijanske Serie A, Roma je slavila na gostovanju kod Milana s ubjedljivih 1:4.

Dvostruki strijelac za Romu bio je bh. kapiten Edin Džeko (31), koji je prvo spektakularnim udarcem desnom nogom zabio u 8. minuti, da bi u 28. glavom udvostručio prednost svoje momčadi.

Džeko se s večerašnja dva pogotka izdvojio na čelu liste najboljih strijelaca. Sada je na brojci od 27, što je dva više od učinka koji ima Belotti.

Naš napadač je ujedno postavio lični rekord po broju pogodaka u jednoj takmičarskoj sezoni. Zabio ih je ukupno 37 na 50 nastupa.

Milan je smanjio u 76. minuti preko Pašalića, da bi pitanje pobjednika dva minuta kasnije riješio El Shaarawy poslije sjajne asistencije Džeke, koji je zbog povrede napustio igru u 84. minuti.

Konačan rezultat postavio je De Rossi s bijele tačke u 87. minuti, nakon što je prethodno zbog prekršaja u šesnaestercu isključen Paletta.

Roma se večerašnjom pobjedom ponovo vratila na drugo mjesto i sada ima bod više od Napolija.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.