Sarajevo takmičenje u Ligi za prvaka otvara domaćim susretom protiv Radnika

Nogometaši Sarajeva nedjeljnim susretom na Koševu protiv ekipe Radnika otvaraju drugu fazu takmičenja u Premijer ligi BiH – Ligi za prvaka, javlja Fena.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš na pres-konferenciji kazao je da je dvonedjeljnu, reprezentativnu pauzu u prvenstvu njegov tim iskoristio za mini pripreme u Čitluku i spremno ulazi u završnicu takmičenja.

“U našoj standardnoj destinaciji u Čitluku boravili smo četiri dana. Voljeli bismo da smo bili kompletni, ali s druge strane nas raduje da imamo pet reprezentativaca”, kazao je Janjoš.

Strateg “bordo” tima ističe da je Stručni štab analizirao ekipu Radnika, te da njegove igrače očekuje “zahtjevna utakmica s neugodnim protivnikom”.

“Radnik je prošlogodišnji osvajač kupa, a ove godine ponovo je u vrhu tabele. Radi se o sjajno vođenoj ekipi, koja zna da igra na rezultat, pogotovo kada gostuje. Očekuje nas veoma teška utakmica, ali Sarajevo je spremno da osvoji tri nova boda”, rekao je Janjoš.

Za nedjeljeni susret Janjoš neće moći da računa na Mersudina Ahmetovića, Marka  Mihojevića i Peru Ivetića, koji imaju po tri žuta kartona, te povrijeđnog Samira Radovca.

“Moram da kažem da smo u dilemama, odluku o sastavu ćemo donijeti uoči utakmice. Uigravali smo nekoliko varijanti. Svi ostali igrači su spremni. Mi vjerujemo  da će odgovoriti zahtjevu i da ćemo u nedjelju osvojiti tri vrlo važna boda”, ističe Janjoš.

Odbrambeni igrač Sarajeva Saša Balić kaže da je ekipa u pauzi radila kvalitetno.

“Nedostajali su nam reprezentativci, ali smo uradili dobar program. Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja ima “glavu i rep”. Favoriti smo protiv bilo koje ekipe na Koševu. Nadam se da ćemo slaviti i upisati tri boda koji će nas približiti našem cilju, nastupu u Evropi”, smatra Balić.

Susret Sarajevo – Radnik igra se u nedjelju, 2. aprila, u 19.45 sati na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

(Reprezentacija.ba)