Bičakčić napustio reprezentaciju

Nakon što je u prošloj utakmici zabio gol Gibraltaru, Ermin Bičakčić lakše je povrijeđen i uz dozvolu stručnog štaba napustio je pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Tirani.

“Bičakčić neće igrati protiv Albanije. Imao je problema sa povredom i odlučili smo ga poštedjeti da ne rizikujemo, da mu se stanje ne pogorša”, rekao je za Anadolu Agency (AA) selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević, te dodao:

“Dozvolili smo mu da napusti pripreme i ode na terapije kako bi ozdravio do vikenda, odnosno bio spreman za klupske utakmice u Njemačkoj”.

Ranije je Baždarević za ovu utakmicu dao slobodno petorici Zmajeva, pa tako sutra u sastavu bh. tima neće biti Vedada Ibiševića, Seada Kolašinca, Miralema Pjanića, Edina Višće i Ibrahima Šehića, dok je Amer Gojak posuđen U21 BIH.

Zmajevi će danas popodne trenirati u Tirani, a protiv Albanije igraju sutra u utorak 28. marta u Elbasanu sa početkom u 18 sati.

Utakmicu pratite direktno putem FACE TV.

SPISAK IGRAČA ZA UTAKMICU ALBANIJA – BIH:

Golmani: Asmir Begović, Kenan Pirić,

Odbrana: Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Daniel Pavlović,

Vezni red: Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Avdija Vršajević, Rade Krunić, Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Senad Lulić, Mato Jajalo,

Napad: Riad Bajić, Armin Hodžić, Kenan Kodro, Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)