Nakon što je Safet Sušić dobio otkaz na poziciji selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, čelni ljudi Fudbalskog saveza BiH krenuli su u potragu za novim trenerom, javlja Fena.

Komisija za izbor novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u sastavu Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz, dobila je zadatak da u narednom periodu Izvršnom odboru FSBiH predoči najboljeg kandidata za selektorsku poziciju.

Denijal Pirić je naglasio da će članovi Komisije danas započeti razgovore s preostalih pet kandidata, nakon što je selektorsku poziciju odbio istaknuti bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

“Članovi Komisije dobili su zadatak da razgovaraju s kandidatima za selektorsku poziciju i da ime najboljeg kandidata predoče Izvršnom odboru FSBiH. Jutros smo održali sastanak i sada ćemo početi s pregovorima”, rekao je Pirić za Fenu.

U konkurenciji za Sušićevog nasljednika ostali su Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković, Milovan Rajevac i Faruk Hadžibegić. Pred članove Komisije nije postavljen rok za izbor najboljeg kandidata.

Pirić vjeruje da će Komisija uspjeti u naporima da pronađe najboljeg čovjeka za ostatak kvalifikacionog ciklusa, ambicioznog stratega koji bi mogao izvući maksimum iz bh. fudbalera i dovesti državni tim do novog velikog takmičenja.

U svakom slučaju pred Sušićevim nasljednikom je težak posao, s obzirom na to da je BiH u prva četiri kvalifikaciona susreta osvojila samo dva od mogućih 12 bodova.

“Vjerujem da ćemo uz pravog čovjeka, naše igrače koji posjeduju neosporan kvalitet, te uz navijače BiH koji su uvijek uz reprezentaciju, uspjeti od nemogućeg napraviti moguće”, zaključio je Pirić.

(Reprezentacija.ba)