Selektor naš fudbalske reprezentacije Safet Sušić na spisak igrača za mečeve protiv Lihtenštajna i Kipra uvrstio je tri igrača iz naše Premijer lige. To su Goran Zakarić iz Širokog Brijega, Gojko Cimirot iz Sarajeva, te golman Zrinjskog Ratko Dujković.

Ekipa Širokog Brijega je u okviru 4. kola Premijer lige koji se igrao proteklog vikenda ostvarila pobjedu u Tuzlu. Domaća Sloboda nije uspjela iskoristiti prednost domaćeg terena i brojnu podršku navijača, te su Širokobriježani stigli do tri boda zahvaljujući golu Wagnera u 48. minuti susreta.

Novopečeni član A reprezentacije BiH, Goran Zakarić je ovaj susret započeo od prve minute, a zamijenjen je u 89. minuti. Zakarić je nakon četiri kola prvi na listi najboljih strijelaca naše najbolje lige sa tri postignuta gola.

Sarajevo je nakon odličnog izdanja u meču play-offa Europske lige protiv Borussije Moecehengladbach gostovalo kod Mladosti iz Velike Obarske. Susret je na kraju završen rezultatom 1:1,  s tim da su gosti propustili veliki broj šansi.

Posljednju je imao Nemanja Bilbija kada je u posljednjim trenucima sudijske nadoknade šutirao penal, no domaći golman je odbranio.

Gojko Cimirot je pružio solidnu partiju i odigrao svih 90 minuta.

Mostarski Zrinjski je iznenadio momčad Željezničara i odnio puni plijen iz Sarajeva. Aktuelni prvak BiH je trijumfovao rezutlatom 0:2, a na golu gostujućeg tima je svih 90 minuta branio Dujković.

(Reprezentacija.ba)