Mlada reprezentacija BiH (godište 1994./1995.) će naredne sedmice odigrati kontrolnu utakmicu sa našom juniorskom selekcijom, a u kojoj će privremeni selektor Vlado Jagodić imati priliku steči uvid u kvalitet igrača koji će konkurisati za tim u narednom kvalifikacionom ciklusu.

„Koristimo ovaj termin koji je posljednji pred kraj kvalifikacija da damo šansu pojedinim igračima koje do sada nismo imali priliku da provjerimo. Iz tog razloga na spisku su igrači 1994. i 1995. godište i to uglavnom iz Premijer lige BiH.” govori Vlado Jagodić za internetsku stranicu NFSBIH.

Susret naše mlade i juniorske selekcije biće odigran 12. augusta u 17 sati u Vogošći.

“Uvažavajući potrebe juniorskog tima neke fudbalere smo ostavili tamo poput Modića, Memiju, Gojaka, Radovca itd. Očekujem od ovih igrača da pokažu šta znaju, a spisak za kvalifikacione susrete u septembru će biti potpuno drugačiji“, zaključio je Jagodić.

Podsjetimo, selektororima svih naših mladih selekcija ugovori su istekli na proljeće, no na prijedlog tehničkog sektora NFSBIH, Izvršni odbor krovne kuće bh. fudbala produžio im je mandat sve do isteka kvalifikacija U21 reprezentacije, kada će biti donesena nova odluka.

(Reprezentacija.ba)