Ekipa Manchester Citya u okviru 2. kola Premiershipa na svom Etihad stadionu će ugostiti ekipu Liverpoola. Duel aktuelnog prvaka i viceprvaka Premiershipa prokomentarisao je i naš reprezentativac Edin Džeko.

Džeko je u intervjuu za zvaničnu klupsku internet stranicu “Mcfc.co.uk” kazao kako Liverpool ne dolazi u Manchester na turistički obilazak, ali vjeruje u svoj tim i smatra kako oni mogu i ove sezone osvojiti naslov prvaka.

“Nikad ne znate šta se može dogoditi. Niko nije očekivao da će Liverpool stići tako daleko prošle sezone, ali u nogometu je sve moguće. To posebno važi za Premiership. Liverpool je opasna momčad koju moramo poštovati”, kazao je naš reprezentativac na početku razgovora.

Dodao je to kako je konkurencija u Engleskoj jaka i da se dosta timova bori za sami vrh šampionata.

“Svaki tim koji je prošlu sezonu završio među prvih pet ili šest na tabeli, ove sezone ima ambicije osvojiti naslov, ali se nadamo da ćemo ponovo mi biti ta momčad kojoj će to poći za rukom. Biti će jako teško, ali smo spremni za borbu”.

Također je istakao kako je transfer Luisa Suareza iz Liverpoola u Barcelonu veliki hendikep za momčad sa Anfielda.

“Odlazak Suareza je veliki gubitak za njih. Ali oni su doveli nekoliko veoma dobrih igrača, također u timu je ostalo dosta mladih i talentiranih igrača. Imaju i dobrog trenera. Vidjet ćemo kako će odigrati ove sezone s obzirom da su prošlu bili fantastični. Mislim da će i ovoga puta biti iza nas”, kazao je Edin i dodao:

“Oni će na Etihad doći u planu da osvoje tri boda. Sasvim sigurno neće doći u turistički obilazak. Međutim mi igramo na svom stadionu, imamo nevjerovatan tim i mislim da možemo pobijediti”.

Na kraju razgovora je izjavio kako su ambicije Citya nakon osvajanja dvije titule prvaka Premiershipa dodatno porasle i kako je njegov zadatak da postiže golove što on najbolje i umije.

(Reprezentacija.ba)