Turčin Irfan Buz nedavno je postao trener mostarskog Veleža.

Velež je danas na zvaničnoj stranici predstavio kompletan stručni štab na čelu sa Buzom.

“Dolaskom turskog stručnjaka Irfana Buza na klupu FK Velež imenovan je i novi stručni štab koji će zajedno raditi u cilju postizanja što boljih rezultata našeg tima.

Sada već bivši pomoćnik u stručnom štabu Veleža Avdo Kalajdžić, u narednom će periodu svojim trenerskim iskustvom i radom nastojati značajno doprinijeti što kvalitetnijem razvoju mladih fudbalera našeg tima u Omladinskoj školi „Muhamed Mujić“. 

Sa dojučerašnjim kondicionim trenerom Tomislavom Jurkovićem, uvažavajući ambicije Fudbalskog kluba Velež u ovoj takmičarskoj sezoni, donesen je zajednički zaključak u vidu realizacije sporazumnog prekida saradnje te mu se ovim putem najsrdačnije zahvaljujemo za sve učinjeno za naš tim.

Samir Merzić; Foto: FK Velež

Pomoćni trener Samir Merzić i trener specijalista za golmane Adnan Dizdarević ostat će u prvom timu Fudbalskog kluba Velež te svojim iskustvom i znanjem  zasigurno pomoći u što boljoj adaptaciji novih trenera u našem timu, te zalaganjem i upornim radom nastojati podići kvalitet ekipe.

Adnan Dizdarević i Irfan Buz; Foto: FK Velež

Kada govorimo o stručnom štabu, vrijedi svakako istaći i naše fizioterapeute Adnana Rudana i Anela Husnića koji svojim kvalitetnim radom brinu o zdravstvenom stanju igrača kao i pripremi pred utakmice.

Adnan Rudan i Anel Husnić; Foto: FK Velež

Prvi pomoćnikMusa Ozturk rođen je 20. avgusta 1969 godine u Bursi u Turskoj. U svom dosjeu posjeduje UEFA A licencu. Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu gdje je od 2004. do 2014. godine bio trener u omladinskim selekcijama Bursaspora. Od 2016. godine je bio pomoćni trener u ekipama Bandirmaspor, Busraspor i Sanliurfaspor odakle dolazi u redove Rođenih. Više od 7 godina sarađuje sa sadašnjim trenerom našeg tima Irfanom Buzom.

Musa Ozturk; Foto: FK Velež

Drugi pomoćnikBascan Dogukan rođen je 1. avgusta 1992 godine u Sinopu u Turskoj. Vlasnik je UEFA B licence. Svoju trenersku karijeru počeo je 2015. godine kao pomocni trener u turskom timu Kociorenspor, nakon čega je godinu dana kasnije samostalno preuzeo vodjenje pomenute ekipe. U nastavku svoje karijere bio je pomoćnik u timovima Cigdemtepe, Sinopspor, Kusadasispor, Giresunspor a u posljednja dva tima asistirao je sadašnjem šefu Irfanu Buzu.

Bascan Dogukan; Foto: FK Velež

VideoanalitičarErkan Buz rođen je 20. marta 1974 godine u njemačkom Schweinfurtu. Mlađi je brat šefa stručnog štaba Rođenih Irfana Buza sa kojim je konstantno radio. Kao analiticar radio je u timovima Samsunspor, Bursaspor, Malatyaspor, Giresunspora nakon čega dolazi u naš tim.

Erkan Buz; Foto: FK Velež

Kondicioni trenerCemal Ayyildiz rođen je 6. decembra 1982 godine u Bursi u Turskoj. Od sezone 2010/11 radio je kao kondicioni trener u omlainskim kategorijama ekipe Bursaspora te nešto kasnije i u prvom timu pomenutog kluba. Pored Burse radio je i u timovima Nevsehir, Giresunspor,Genclerbirligi te Sanliurfaspor odakle dolazi u redove našeg tima”, navodi se na zvaničnoj stranici Rođenih.

Cemal Ayyildiz; Foto: FK Velež

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16