Borac je u derbi meču sedmog kola PL BiH poražen u Banjoj Luci od Sarajeva sa 0:1.

Banjalučani su na samom startu promašili penal, a gol za pobjedu Sarajeva zabio je fantastični Gruzijac Guliashvilli.

Trener Sarajeva Zoran Zekić je nakon meča govorio za Arena Sport.

“Čestitam svojim igračima. Jako bitna pobjeda, iako moramo biti kvalitetniji na lopti, odvažniji i hrabriji. Ušli smo jako loše u utakmicu, ali hvala Bogu Borac nije iskoristio penal.

Ipak, nemamo vremena za slavlje. Moja želja je da budemo još jači na lopti, da bude bolji protok lopte i samo na taj način možemo imati konsantu“, kazao je Zekić i kratko najavio derbi protiv Želje:

“Moramo se mentalno pripremiti i to je utakmica kojom se možemo ponositi. Naravno, i ta utakmica nosi tri boda i ja je gledam isključivo tako.”

Trener Borca Mladen Žižović ističe da njegovi izabranici nisu bili pravi u današnjem dvoboju.

Nismo bili pravi. Počeli smo kako smo htjeli, imali jedanaesterac, a poslije primili poklon gol. U ovakvim utakmicama moraš postići gol. Imali smo dobre prilike, stativu u posljednim minutama, ali nismo imali svoj dan. Griješili smo u nekim nevjerovatnim situacijama. Moramo se skupiti i okrenuti dalje”, rekao je Žižović i dodao:

“Kontorlisali smo drugo poluvrijeme, pritiskali, a Sarajevo se opredijelilo na kontranapade. Bili smo bolji u odnosu na prvo poluvrijeme, ali dosta igrača još traži formu. Dosta utakmica je iza nas. Moramo nastaviti rotirati i nastaviti tražiti dobitnu formulu.”

Borac u narednom kolu gostuje Posušju.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16