Dinamo je sinoć poražen u prvom kolu Lige Šampiona od Bayerna sa 9:2. Nakon meča na press konferenciji obratio se trener, Sergej Jakirović.

“Teška večer, Bayern je drugi svijet za nas. Pokušali smo nešto, u prvom poluvremenu je to bilo slabije, nismo mogli ništa na lopti. Bayern nam ništa nije dozvolio, na poluvremenu smo htjeli biti okomitiji, igrati kao da je 0:0. Smanjili smo na 3:2, probudili neku nadu, imali priliku preko Pjace, ali smo pogriješili što smo pomislili da se možemo s njima natrčavati.

Oni sve vide, razigraju nas kao u rukometu, golovi, penali. gledali smo kako primiti što manje. Ne znam je li baš ovakva razlika, ali je težak poraz. S ovoliko iskustva u ekipi smo morali biti bolji. I priznati da su bolji od nas, da moramo jednostavnije i brže, ovo je bio vrhunski evropski nogomet Bayerna. Igrači? Teško im je, žao im je. Mogli smo pametnije, malo se povući. Nema druge stvari u nogometu, vidiš gdje ste u odnosu na vrh Evrope. Trebamo više raditi.

Bayern je nemilosrdan. Da su mogli da nam zabiju 20, zabili bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas.”

Jakirović se nakon poraza od Hajduka i Bayerna ponovo našao na meti navijača koji smatraju da Mostarac treba napustiti klupu Dinama.

“To nije pitanje za mene. Otkad sam došao u Dinamo, prošao sam sito i rešeto. Sve mi je jasno, neka udare po meni, s time nemam problema.

Radim najbolje što mogu, kad osjetim da me igrači ne prate, sam ću to riješiti. Pričao sam već s igračima, ohrabrio sam ih. Nevistića pogotovo, primio je devet golova, ali je imao sjajnih odbrana. Ljudi su nam 30 puta pucali po golu, to je svake tri minute. Previše”, kazao je Sergej Jakirović.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16