Večeras će biti održana vanredne sjednice Skupštine FK Velež na kojoj će biti izabran novi predsjednik kluba.

Rođeni će dobiti i novu Upravu te potpredsjednike, a glavni kandidat za novog predsjednika je trenutni v.d. predsjednika Admir Rahimić.

Rahimić je uoči sjednice govorio za Velež TV te otkrio i da je dosadašnji član stručnog štaba Avdo Kalajdžić dobio novu funkciju.

“Mi smo kao klub ponosni i ja lično da imamo u klubu takvu legendu kao Avdo Kalajdžić. On nije samo legendarni trener i fudbaler našeg voljenog kluba, nego je i veliki karakter, što ja stavljam na prvo mjesto. Imali smo jako dobar razgovor prije nekoliko dana i shvatili smo da imamo jednaku viziju za naš voljeni klub i dogovorili smo detalje o budućem zajedničkom radu.

Za njega će to biti posebna uloga jer će svojim znanjem i iskustvom dati doprinos omladinskoj školi, igračima, a naravno i trenerima. Smatram da će njegovo prisustvo biti jako važno za dalji razvoj naših mladih, da će uz njega još bolje shvatiti šta je igrati za naše Rođene“, rekao je Admir Rahimić i osvrnuo se na večerašnju sjednicu:

“Večeras je zasjedanje našeg najvećeg klupskog organa i moja želja je da to protekne u pozitivnom i konstruktivnom tonu te da pokažemo da je Velež iznad svih nas. Želim da vjerujem da će tako biti i da ćemo izabrati novo rukovodstvo kluba i da ćemo početi od sutra da radimo sa novom energijom i da napravimo iskorake koje smo planirali.”

Avdo Kalajdžić je također govorio za Velež TV te se zahvalio Rahimiću na konkretnom i poštenom razgovoru.

“Želim da se zahvalim gospdinu Rahimiću na konkretnom i poštenom razgovoru kojeg smo obavili i ja se nadam da ćemo sve ovo brzo preboliti i da će naš Velež konačno krenuti gore, putem dobrih rezultata i da ćemo se vratiti na mjesto koje zaslužujemo. Želim da se zahvalim stručnom štabu koji je bio u Tuzli. Desilo se što se desilo. Ja ostajem u klubu i radit ću u omladinskoj školi.

Želim da pomognem, odnosno da svoje iskustvo i znanje koje sam stekao ovih godina prenesem na igrače, na trenere u omladinskoj školi i ja se nadam da ću kroz omladinsku školu gledati da Veleža dignemo na jedan veći nivo.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16