Adrian Leon Barišić (22) odigrao je svih 90 minuta u remiju Mađarske i BiH (0:0) u duelu Lige Nacija.

Naš stoper je nakon utakmice istakao da možemo biti zadovoljni bodom protiv učesnika na prethodnom EURO 2024.

“Mislim da smo došli na teško gostovanje. Vidjeli ste kakva je atmosfera. Moramo priznati da su Mađari i po rankingu ispred nas. Igrali su EURO i zamalo prošli u osminu finala. Definitivno tvrda selekcija koja se nije za potcijeniti. Možemo biti zadovoljni bodom, ali normalno da to nije ono što želimo da idemo svaku utakmicu sačuvati mrežu i ne izgubiti. Ipak, moramo se ovim zadovoljiti. Imali su oni šanse i svakome mogu stvoriti probleme sa svojim centaršutevima.

Možemo biti zadovoljni sa stabilnošću, ali moramo poraditi svi skupa na ofanzivnom dijelu igre. Neka totalna suprotnost od meča sa Nizozemskom. Tada smo dali dva gola, a primili pet. Sada smo barem zadržali nulu, a velike zasluge našem golmanu Vasilju koji je u nekoliko situacija odlično odbranio. Svaka mu čast i idemo dalje.”

“Svaki put kada primite pet golova, pogotovo kao defanzivac kojem je ponos da sačuvate mrežu, normalno da je to veliki udarac i na ego i na samopouzdanje. Opet, moramo biti realni. Nizozemci su po meni jedna od najjačih reprezentacija trenutno. Imali smo 2:3 u 88. minuti i mislim da nam se zadnja dva gola nisu smjela dogoditi.

Primili smo ih iz naših grešaka i izgubljenih lopti. Tu smo utakmicu ‘prespavali’, pričali o njoj i analizirali je te rekli da idemo dalje. Mislim, ako ćemo stalno živjeti u prošlosti – tako tako ne ide. Mislim da smo okrenuli novi list, uzeli smo bod i idemo dalje.”

BiH je nakon dva odigrana kola treća na tabeli sa jednim bodom.

Zmajevi će u oktobru odigrati dvije utakmice na svom terenu i to protiv Njemačke i Mađarske.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16