Sarajevo u četvrtak od 21,00 sati na Koševu igra protiv gruzijskog Torpeda revanš duel prvog pretkola kvalifikacija za Konf. ligu.

Prvi meč prije sedam dana u Kutaisiju okončan je rezultatom 2:2, a večeras je održana press konferencija Bordo tima.

Prisutnim novinarima obratili su se trener Mirza Varešanović i kapiten Almedin Ziljkić.

“Sigurno da nas čeka neizvjesna utakmica sa jako dobrim i iskusnim protivnikom. Mislim da smo mi i pored toga uz malo sportske sreće mogli riješiti utakmicu u prvih 35 minuta. Nismo to uspjeli, ali nadam se da ćemo to sutra uspjeti uraditi”, kazao je Varešanović i prokomentarisao izjavu trenera Torpeda koji je kazao da se njegov tim vratio u utakmicu nakon promjene taktike:

“Ne bih se složio sa ocjenom trenera Torpeda. Ne znam na šta misli. Mi nismo vidjeli tu promjenu taktike ili formacije. Mi smo u toj njihovoj promjeni taktike dali dva gola. Ne vidim baš da su nam na taj način naškodili. Mi imamo naš plan igre koji smo pokazali u tih prvih 30 minuta.”

Trener Sarajeva ističe da njegovi izabranici imaju 90 minuta igre da pokažu ono što znaju.

“Činjenica je da je put u Gruziju bio težak i jako naporan, ali nema izgovora i nema alibija. Imamo 90 minuta da pokažemo ono što znamo, a siguran sam da imamo znanje i kvalitet. Mi smo u nizu od pet utakmica bez poraza. Sve su to bili jaki protivnici na pripremama i mislim da ne bi trebalo biti problema.”

Varešanović je otkrio i da sutra neće moći računati na Soldu zbog temperature te Mulalića zbog povrede, ali da se u tim vraćaju Šerbečić i Avramovski.

Kapiten Ziljkić smatra da Sarajevo ni u jednom trenutku ne smije potcijeniti Torpedo.

“Torpedo ne smijemo ni u jednom momentu podcijeniti. Ovu ekipu čine sjajni igrači, a doveli su odlična pojačanja. Moramo imati ozbiljan pristup. Rezultat će najviše zavisiti od našeg pristupa”, kazao je Ziljkić i kratko prokomentarisao izjavu trenera gostiju koji je poručio da će njegov tim slaviti sutra na Koševu:

“Trener Torpeda nas je ponizio. Hvala mu što nas je lijepo motivisao. Na nama je da odgovorimo.”

(Reprezentacija.ba)