Selektor ženske koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo saopÅ¡tio je spisak od 12 igraÄica na koje će raÄunati u predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket, protiv NjemaÄke i Belgije, saopÅ¡teno je iz KS BiH.

Na spisku su:

Milica Deura (Slavia Banska Bystrica), Courtney Hurt (Elitzur Holon), Anđela Delić (Tenerife), Nikolina Knežević (Žabiny Brno), Dragana Domuzin (Slovanka Prag), Jovana Mandić (Slavia Banska Bystrica), Nikolina Zubac (Brasov), Jovana Marković (Budućnost Bemax), Milina Mišeljić (Crvena zvezda), Ajla Selimović (Celta Vigo), Dragana Zubac (Herceg Novi) i Gabriela Visković (TSV Jahn Munchen).

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak (21. novembar) u njemaÄkom Weissenfelsu, gdje će obaviti pet treninga uoÄi susreta s domaćom selekcijom (24. novembar).

Dan poslije meÄa s Njemicama, Zmajice će se zaputiti u Leuven. U tom gradu će 27. novembra igrati protiv Belgije. Prethodno će obaviti Äetiri treninga u istom mjestu.

Podsjetimo, nakon prva dva kola kvalifikacija izabranice selektora Gorana Loje imaju maksimalni uÄinak od dvije pobjede.

(Reprezentacija.ba)