Legende reprezentacije i NFSBIH donirali sredstva “Mjedenici”

Revijalna utakmica „I Tirana i Marakana“ u znak sjećanja na početke fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrana je sinoć u SD „Ramiz Salčin“ u Sarajevu.

Uoči početka manifestacije predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić uručio je ček u iznosu 4.600 KM za Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ Sarajevo kojem je namijenjen i prihod od prodaje ulaznica.

Bivši reprezentativci podijeljeni u dvije ekipe, „Plave“ i „Bijele“ odigrali su revijalni susret, a sa klupa su ih predvodili nekadašnji selektori Mišo Smajlović i Fuad Muzurović.

Plavi tim je nastupio u sastavu: Almir Tolja, Mehmed Baždarević, Vlatko Glavaš, Mirza Varešanović, Elvir Baljić, Senad Repuh, Enes Demirović, Nermin Šabić, Senad Brkić i Jasmin Hukić, dok im je društvo pravio Elvir Bolić koji nije ulazio u igru.

U bijeloj opremi igrali su: Samir Šabanović, Muhamed Konjić, Nudžein Geca, Said Fazlagić, Vedin Musić, Esmir Džafić, Asim Hrnjić, Vahidin Imamović i Ekrem Bradarić.

Pobijedili su „Plavi“ sa 3:2. Dva gola za pobjednički tim je postigao Glavaš, a u listu strijelaca se upisao i Hukić. Na drugoj stani golove su postigli Džafić i Imamović.

Sve je proteklo u prijatnom ambijentu što nam je potvrdio i Fuad Muzurović: „Lijepo druženje i nadam se da će preći u tradiciju, jer ovi ljudi to zaslužuju. Žao mi je što nisu mogli svi da se odazovu. Zahvalio bih se Savezu na organizaciji ovog događaja, a selektoru Bažareviću želim da odvede reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo.“

„Kao i prije 20 godina uzbuđen sam, pun entuzijazma i želje. Stvarno je prelijep osjećaj družiti se ponovo sa svim ovim ljudima i prisjetiti se početaka reprezentacije, kada smo u jedno teško vrijeme napravili lijepu priču“, izjavio je Muhamed Konjić.

O prvim koracima reprezentacije govori i Nermin Šabić: „Sigurno je da su ti počeci bili upečatljivi, toliko dobrih ali i teških stvari koje smo u to vrijeme prebrodili će nam sigurno uvijek ostati u sjećanju. Većina nas se i ne viđa više toliko često i zadovoljsvo nam je što smo bili dio ovog događaja. Sretni smo što smo dio ove priče i imamo šta da ostavimo iza sebe.“

(Reprezentacija.ba)