Pomoćnik bh. selektora istakao kako je dolazak Kolašinca neizvjestan

Uoči jutarnjeg treninga trećeg pripremnog dana za kvalifikacioni meč s Grčkom, medijima u Trening kampu N/FS BiH obratio se pomoćnik selektora Dragan Perić, koji je kazao kako još uvijek nije poznata situacija s defanzivcem Schalkea Seadom Kolašincem.

“Još nemamo informaciju kada će nam se Kolašinac priključiti. S izvješćem medicinske službe, još nismo na definitivnom da li će ikako doći, ali mi se iskreno nadamo da hoće”, rekao je Perić, dodavši kako Schalke tu ne bi trebao praviti problem.

“Imamo dogovor s njihovim liječnikom, s kojim smo bili u kontaktu sve ovo vrijeme. Postoji uzajamno povjerenje i mislimo da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema ili eventualnih nedoumica”.

Bh. reprezentativce jutros je u Zenici dočekao snijeg, a Perić naglašava da je naš stručni štab bio spreman na takve uslove.

“Sve smo predvidjeli i ništa nas ne može iznenaditi. Odradit ćemo sve što smo zamislili i što planiramo. Igrači rade odlično. Divota je raditi s ovim momcima, koji imaju pozitivan pristup svakom treningu i mimo treninga. Atmosfera je izvrsna i očekujemo najbolje”.

slika-info

Pojasnio je Baždarevićev pomoćnik zašto je Emir Spahić na minulim treninzima radio odvojeno od ekipe.

“Spahić je imao manju povredu, zbog čega smo ga sačuvali nekoliko treninga. Želimo da dočeka utakmicu u optimalnoj formi, kako bi mogao dati svoj puni doprinos”.

Perić je na kraju prokomentarisao užarenu atmosferu u Grčkoj i veliki pritisak koji stvaraju domaći navijači.

“Kao i svakoj utakmici, ima pritiska. Ali ovo su igrači koji su navikli na puno veće pritiske nego u Grčkoj”, zaključio je Perić.

(Reprezentacija.ba)