Igor Janković pred utakmicu sa Grčkom

Naša fudbalska reprezentacija u Zenici se priprema za kvalifikacioni meč protiv Grčke (nedjelja, 13. novembar).

Pomoćnik selektora Igor Janković kazao je da su svi igrači stigli, osim Seada Kolašinca.

“Svi igrači su na okupu, osim Kolašinca, koji ima stomačni virus i sutra će se najvjerovatnije priključiti ekipi. Povrede Vranješa i Medunjanina nisu ozbiljnije prirode. Obojica su jutros radili trening punim intenzitetom i tu neće biti problema”, istakao je Janković.

Jankovića posebno raduje forma većine bh. reprezentativaca.

“Pokušavamo na sve moguće načine da prikupimo što više informacija kako bi ih što bolje analizirali. Pokušaćemo u narednom periodu naći optimalnu formu za naše igrače kako bi što spremnije dočekali meč u Atini. Osim Manolasa, Grci su svi spremni za duel sa nama. Ipak, mi gledamo samo na sebe i najbitnije je da su naši igrači u formi, što nas raduje i vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju i izboriti pozitivan rezultat”, rekao je Janković i dodao:

“Ne brine nas što neki naši fudbaleri ne igraju redovno u svojim ekipama. Najspremniji će izaći na teren i dati svoj maksimum, te je najbitnije da funkcionišemo kao tim. Atmosfera u reprezentaciji je odlična. Svjesni smo da se Grci i mi borimo za drugo mjesto. Ni prvo mjesto nije nedostižno, s obzirom da ćemo u Zenici dočekati Grčku i Belgiju. Svi se nadamo da ćemo iz Grčke doći zadovoljni.”

(Reprezentacija.ba)