Selektor naše fudbalske reprezentacije Safet Sušić dobio je informaciju od Fudbalskog saveza BiH kako će utakmicu u Gradačcu biti teško organizovati.

– Imam stvarno veliku želju da prekosutra odigramo utakmicu protiv mlade selekcije, no dobivam informacije kako bi utakmicu bilo jako teško organizovati, zbog manjka službenih ljudi poput policije i zaštitara, koji se u ovom trenutku diljem Bosne i Hercegovine bave puno važnijim stvarima. – rekao je Safet Sušić koji je ranije insistirao da ukoliko dođe do odigravanja utakmice sav prikupljeni iznos bude doniran žrtvama poplava.

– Postojala je mogućnost odigravanja utakmice na Grbavici, ali i tu imamo problem sa organizacijom zbog ranije navedenog stanja sa službenim licima i osiguranjem. – kaže Pape koji još nije siguran da li će se ili neće prekosutra odigrati utakmica.

U slučaju otakzivanja ove utakmice Zmajevi bi vjerovatno u četvrtak popodne održali jedan teži trening, koji bi praktično bio utakmica koju bi odigrali međusobno.

– Raduje me da je Bičakčić promijenio klub i da ostaje u Bundesligi. Znao sam već nekoliko dana za taj transfer i mislim da je to dobar potez. Nadam se da će se on oporaviti što prije. Inače, popodne neće trenirati Hajrović, dok nam se priključio Zvjezdan Misimović. Sutra očekujemo dolazak i Senada Lulića. – poručio je Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)