Hodžić nije otputovao u Lyon

Dinamo Zagreb večeras će u Lyonu odigrati prvi susret “grupe H” Lige Šampiona.

Sa Dinamom put Francuske nije otputovao njihov prošlogodišnji najbolji strijelac i bh. reprezentativac Armin Hodžić (21).

Kako saznaje Reprezentacija.ba portal trener Dinama Zlatko Kranjčar odlučio je ne povesti Hodžića u Lyon jer mu se ne uklapa u njegove taktičke zamisli za ovaj susret.

Podsjećanja radi Hodžić je u posljednjem meču Dinama protiv Osijeka (0:1) odigrao cijeli susret, ali je preskočio nekoliko ranijih nastupa.

Mladi napadač je zdrav i spreman, ali ako je vjerovati pisanjima hrvatskih medija, Kranjčar nema previše povjerenja u Hodžića, kao i njegovog kolegu iz napada Henruiqeza.

– Trebaju nam napadači koji će stvarati prilike iz ničega, poput Šukera, Cerina, Vlaovića ili Kranjčara. – poručio je Cico Kranjčar koji kaže kako je Lyon nakon dva poraza u domaćem prvenstvu u težoj poziciji nego Dinamo, ali i nezgodan protivnik koji traži pobjedu.

Svoju priliku u napadu tražiće vezni igrači poput Fernandesa i Soudanija, a svoju šansu strpljivo čeka i U21 BiH reprezentativac Amer Gojak (19)

U istoj skupini večeras će snage odmjeriti Juventus i Sevilla.

(Reprezentacija.ba)