Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić već prvog dana okupljanja Zmajeva pred početak priprema za Brazil suočio se sa problemima.

Kiša koja je Bosnu i Hercegovinu dovela u vanredno stanje, ometa i pripreme reprezentacije. To nisu svi Sušićevi problemi, obzirom da Pape na početku priprema ne može računati na ozbiljnije povrijeđenog Ermina Bičakčića.

– Vrijeme nije dobro i moraćemo se prilagoditi okolnostima. Sutrašnji prvi trening vjerovatno ćemo održati na Vrelu Bosne, kako smo i planirali, dok će popodnevni biti također prema planu, u Hrasnici. Za subotu smo već odgodili popodnevni trening, umjesto kojeg idemo na utakmicu finala Kupa BiH, dok će onaj jutarnji biti održan prema planu. – kaže Safet Sušić.

– Ja nisam ni planirao da prvih dana imamo intenzivne treninge. Igrači su spremni, ali i umorni i sada ih prvo treba relaksirati.  Ne zaboravite da ih većina iza sebe ima i više od 50 utakmica u sezoni. Oni koji su ispunili svoje ciljeve sa klubovima dolaze sretni na okupljanje, oni drugi poput Vranješa koji su ispali iz lige sigurno u lošijem raspoloženju.

– konstatuje Pape.

– Veći problem trenutno je povreda Ermina Bičakčića. Njegov menadžer me zvao i izgleda da se radi o ozbiljnoj povredi. Sada imamo informaciju da neće moći trenirati sa nama prvih 10 dana, a šta će biti dalje ne znamo. – kaže naš selektor.

– Dobro je da je Mensur Mujdža potvrdio da ozbiljno trenira i da na njega možemo računati. Pred nama je još mjesec dana do prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, tako da ima vremena da se forma igrača dodatno podigne. – zaključuje Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)