Selektor Sergej Barbarez (53) je uoči utakmice Lige Nacija protiv Njemačke govorio za Kicker, a jedna od tema je bio i povrijeđeni Amar Dedić (22).

Dedić se tokom vikenda povrijedio u duelu Sturma i njegovog Salzburga i neće ga biti protiv Njemačke (11. oktobra u Zenici) i Mađarske (14. oktobra u Zenici).

Barbarez kaže u budućnosti klub više neće sam odlučivati da li igrač treba doći na okupljanje na pregled kod doktora reprezentacije.

Do sada je postojala otvorena i transparentna saradnja sa klubom. Ipak, klub više neće sam odlučivati hoće li on doći na okupljanje. Samo ako naši ljekari potvrde povredu, Dedić će propustiti okupljanje. Važni su i klub i reprezentacija, ali insistirat ćemo da naši doktori imaju riječ“, rekao je selektor.

Barbarez je isto pravilo najavio i za sve naše druge igrače.

Naš selektor za njemački magazin također je prokomentarisao i igre bivših klubova Bayera, Borussije Dortmund te HSV-a.

“Jedini bivši klub koji me pomalo nervira je HSV. Razlog je jednostavan. HSV bi trebao biti među pet najboljih u Njemačkoj. Boli me kad vidim gdje je sad.

“Uživam gledati Dortmund i Leverkusen. Također, sretan sam što je toliko igrača iz ovih klubova u reprezentaciji Njemačke.”

BiH će u petak 11. oktobra u Zenici dočekati Njemačku u okviru trećeg kola grupe A3 Lige Nacija. U ponedjeljak na istom stadionu igramo protiv Mađarske..

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16